Over Lucie

Lucie aan het werk
Lucie aan het werk in haar atelier.

Na een jarenlange loopbaan als activiteitenbegeleider in de zorg heeft Lucie het roer omgegooid en het tekenen en schilderen weer opgepakt. In 2005 is zij een academieopleiding gaan volgen om haar eigen bron en verdieping te leren vinden. Eerst een jaar aan de Nieuwe Academie in Utrecht en daarna de drie jarige academieopleiding bij beeldend kunstenaar Marian Filarski. In augustus 2009 heeft zij deze opleiding afgerond met een expositie in Galerie Brood en Banket in Heerewaarden.

“Door een rondreis in Nieuw Zeeland in 2006 is Lucie bijzonder geïnspireerd geraakt door de prachtige en vaak nog ongerepte natuur. Vooral de turquoise kleur van het water trok haar erg. De geweldige ervaring van overrompeling, ontroering, schoonheid, ruimte, maar vooral het gevoel van oneindigheid speelt nog steeds een factor in haar werk.”
Met haar schilderwerk gaat Lucie meestal uit van de werkelijkheid: de natuur is haar grootste inspiratiebron. Lucie gaat, afhankelijk van haar stemming, figuratief of abstract  te werk. Zij wil haar gevoel uiten door het kleurgebruik en het gebruik van diverse soorten technieken. De vrijheid hierin is voor haar heel belangrijk. Lucie vergelijkt dit vaak met het maken van een muziekkeuze, deze hangt ook af van je stemming op dat moment: variërend van stemmige klassieke muziek via moderne muziek  tot new age muziek.